Імбирне новорічне печиво: топ-5 перевірених рецептів


Опубліковано 03 Грудень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Імбирне новорічне печиво: топ-5 перевірених рецептів


Імбирне новорічне печиво: топ-5 перевірених рецептів

Photo: Freepik


У зимових свят є свій особливий запах — вони пахнуть теплом, затишком та імбирним печивом. Смачні ласощі для дорослих і малят, які ви без зусиль зможете приготувати самі.

Імбирне печиво можна повісити на новорічну ялинку, воно стане одночасно і прикрасою, і ласощами для дітей, а аромат імбирних пряників створить неповторну чарівну атмосферу свята.

Спекти імбирне печиво тільки на перший погляд завдання не з легких, насправді процес приготування та випічки досить простий та займає небагато часу, а прикрашання пряників можна перетворити в сімейну розвагу.


Рецептів імбирних пряників багато, більшість з них досить схожі. «Діти в місті» знайшли для вас ідеальні, перевірені мамами рецепти, які ми готові порадити — з ними «перший млинець» точно не буде комом.


№ 1


Photo: Freepik


Інгредієнти:

  • борошно 140 г (пшеничне ц / з);
  • мед 40 г;
  • вершкове масло 20 г;
  • яйце 1 шт;
  • імбир сушений 1/2 ч.л.;
  • кориця 1/2 ч.л.;
  • розпушувач 1/2 ч.л.


Приготування:


Всі інгредієнти змішуємо, вимішуємо тісто і відправляємо в холодильник на 20–30 хвилин.

Розкачуємо тісто в тонкий пласт, формуємо печиво спеціальними формочками або просто ножем.

Відправляємо в попередньо розігріту до 180 гр духовку приблизно на 10 хвилин. Але дивіться по своїй духовці, може знадобиться більше або менше часу.

Для прикрашання використовуємо глазур (цукрова пудра, трохи води і лимонного соку, все змішати в густу масу).


№ 2


Photo: Freepik


Інгредієнти:

  • мед 165 г (можна і штучний);
  • цукор 100 г;
  • вершкове масло 125 г;
  • яйце 1 шт;
  • кориця 1 ч. л.;
  • мелений імбир 1.5 ч. л.;
  • мускатний горіх 0.5 ч. л.;
  • перець чорний мелений запашний 0.5 ч. л.;
  • сода 0.5 ч. л.;
  • борошно 500 г (половина пшеничне, половина житнє).


Приготування:


У сотейник викласти мед, цукор і всі спеції. Поставити на вогонь і довести до кипіння (постійно помішуючи) на маленькому вогні.

Як тільки закипить, тримати на плиті ще хвилину. Зняти з вогню і додати соду, добре вимішати, потім додати холодне вершкове масло перемішати і додати яйце, вимішати.

В кінці поступово додаємо борошно, (частинами) борошна може піти менше! Тісто має вийти ніжним, але не прилипати до рук.

Потім шматочок тіста сховати в плівку і покласти в холодильник на пару годин. Розкачати тісто приблизно 4–5 мм вирізати печиво і викласти його на пергамент.

Випікати 180 гр приблизно 10–18 хвилин, в залежності від вашої духовки.


№ 3


Photo: Freepik


Інгредієнти:

  • 100 г цукру;
  • 170 г меду;
  • 2 ч.л. меленого імбиру;
  • 1/2 ч.л. запашного перцю;
  • 1,5 ч.л. кориці;
  • 1/2 ч.л. меленої гвоздики;
  • 2 ч.л. соди;
  • 130 г вершкового масла 82,5 % (м’яке);
  • 1 яйце;
  • 500–550 г борошна.


Приготування:


Розігріваємо духовку до 180С.

У сотейнику доводимо до кипіння цукор, мед і всі спеції.

Знімаємо з вогню, додаємо соду і розмішуємо, суміш буде пінитися.

Злегка охолоджуємо і додаємо м’яке вершкове масло, яйце і борошно, вимішуємо тісто, формуємо кулю.

Присипаємо робочу поверхню борошном, розгортаємо тісто завтовшки 4–5 мм і формочками вирізаємо печиво. Викладаємо на деко, застелене пекарським папером і випікаємо 10–20 хвилин при 180С.


№ 4


Photo: Freepik


Інгредієнти:

  • цукор 100 г;
  • мед 160 г;
  • кориця 1 ч.л.;
  • імбир 1.5 ч.л.;
  • сода 2 ч.л.;
  • масло вершкове 120 г;
  • борошно 400 г.


Приготування:


Змішуємо в каструлі спеції, цукор і мед.

Після закипання тримаємо 3 хвилини на повільному вогні до розчинення цукру.

Знімаємо з вогню. Додаємо соду, розмішуємо. Суміш почне підніматися.

Додаємо масло, суміш опуститься.

Остудити до температури нижче 60 градусів. Додаємо яйце.

Додаємо більшу частину борошна. Вимішуємо тісто на столі.

Кладемо в пакет і в холодильник на півгодинки.

Тісто готове. Розкачуємо і вирізаємо формочками печеньки.


№ 5


Photo: Freepik


Інгредієнти:

  • борошно 200 г;
  • кардамон 1 ч.л.;
  • кориця 1 ч.л.;
  • гвоздика 1/2 ч.л.;
  • імбир 2 ч.л.;
  • сода 1 ч.л.;
  • цукор 100 г (коричневий в ідеалі);
  • вершкове масло 100 г;
  • яйце 1 шт;
  • мед 3 ч.л.


Приготування: 


Борошно змішати зі спеціями і содою.

Цукор збиваємо з маслом кімнатної температури.

Додаємо яйце і мед (якщо він густий, злегка підігрійте його в теплій воді).

Всипаємо сухі інгредієнти. Остаточно збиваємо.

Загортаємо тісто в плівку і прибираємо на 2 години мінімум в холодильник.

Потім беремо частину тіста, розгортаємо його дуже швидко прямо на пергаменті.

Вирізаємо фігурки. Прибираємо надлишки тесту.

Тісто починає швидко плавитися, намагайтеся, щоб було прохолодніше на кухні.

Надлишки простіше не відривати, а скачувати пальцем в рулет. Перекладаємо пергамент на деко. Ставимо печиво в заздалегідь розігріту до 180С духовку на 5–7 хвилин.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук