20 цитат про виховання дітей


Опубліковано 08 Липень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  20 цитат про виховання дітей


20 цитат про виховання дітей

Photo: Freepik


1. Тільки живий приклад виховує дитину, а не слова, навіть наймудріші, але непідкріплені ділом. (А. С. Макаренко)


2. Діти, до яких ставляться з повагою і підтримкою, більш емоційно стійкі, ніж ті, яких постійно захищають. (Тім Селдін, «Енциклопедія Монтессорі»)


3. Виховання — є засвоєння хороших звичок. (Платон)


4. Діти частково переймають песимізм у дорослих. Вони, як губка, вбирають і те, що ви говорите, і те, як ви говорите. (Мартін Селигман, «Дитина-оптиміст»)


5. Постійно давати дітям нагороди не годиться. Через це вони стають себелюбними, і звідси розвивається споживчий образ думок. (Кант І.)


6. Є раціональне зерно в тому, щоб дозволити малюкові розбити чашку або тарілку. (Тім Селдін, «Енциклопедія Монтессорі»)


7. Звичка міцніше тоді, коли бере початок в юні роки; ми це називаємо вихованням, яке є, по суті, не що інше, як рано сформовані звички. (Бекон Ф.)


8. Справжня освіта видобувається тільки шляхом самоосвіти. (Н. А. Рубакін)


9. Одна з найважливіших функцій творчості — дати можливість дітям висловити те, що вони не вміють сказати словами. (Джин Ван’т Хал, «Творче виховання»)


10. Не ображайте дітей готовими формулами, формули — порожнеча; збагачуйте їх образами і картинами, на яких видно сполучні нитки. Не обтяжуйте дітей мертвим вантажем фактів; навчіть їх прийомам і способам, які допоможуть їх осягнути. (Антуан де Сент-Екзюпері)


Photo: Freepik


11. Спільне читання з дітьми може стати відмінним засобом емоційного виховання. (Джон Готтман, «Емоційний інтелект дитини»)


12. Той, хто бажає добре виховати дитину, приречений завжди дотримуватися справедливих поглядів. (О. Бальзак)


13. Який би завантажений графік не був у ваших близьких, знаходите час, щоб разом повечеряти. (Джулі Літкотт-Хеймс, «Відпустіть їх»)


14. Залиште дітей у спокої, але будьте в межах досяжності на випадок, якщо будете потрібні. (Астрід Ліндгрен)


15. Багато батьків думають, що дисципліна означає покарання. Насправді це означає навчання. (Тім Селдін, «Енциклопедія Монтессорі»)


16. Тільки прищеплюючи своїй дитині оптимістичний погляд на світ, ви вчите її розуміти себе, відкривати свій внутрішній світ і світ навколо. (Мартін Селигман, «Дитина-оптиміст»)


17. Вам не вдасться ніколи створити мудреців, якщо будете вбивати в дітях пустунів (Ж.-Ж. Руссо)


18. Пам’ятайте: діти схильні вірити батьківським словам. Якщо ви кожен день говорите малюкові, що він неслух, він починає вважати себе саме таким. (Джон Готтман, «Емоційний інтелект дитини»)


19. Мета навчання дитини полягає в там, щоб зробити її здатною розвиватися далі без допомоги вчителя. (Е. Хаббард)


20. Кращий подарунок, який ви можете зробити своїй дитині, це щасливі і міцні відносини між вами, його батьками. (Джон Готтман і Джулі Шварц-Готтман, «Випробування дитиною»)






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук