Оригінальні рецепти страв на вогнищі


Опубліковано 30 Липень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Оригінальні рецепти страв на вогнищі


Оригінальні рецепти страв на вогнищі

Photo: Freepik


Літо - прекрасна пора для пікніків і посиденьок біля вогнища. Але що робити, якщо шашлик вже набрид, а овочі діти їсти відмовляються? «Діти в місті» зібрали кілька оригінальних рецептів страв, які можна приготувати на багатті.


Основні страви


Хот дог

Чудовою альтернативою шашлику стануть сосиски, підсмажені на багатті. Готові ковбаски обертаємо лавашем і трохи підрум'янюємо на відкритому вогні. Можна також зробити класичні хот-доги з додаванням моркви, капусти і соусів.


Хачапурі

Це популярне грузинське блюдо теж можна приготувати на багатті. Купіть листкове тісто і сир сулугуні. Сир необхідно нарізати товстими шматками і нанизати на шампур, а зверху обгорнути його двома шарами тіста - по діагоналі в одну і в іншу сторону. Обсмажуємо золотистий рулет до скориночки і подаємо до столу.


Морепродукти

Креветки, мідії, рибу і будь-які інші морепродукти відмінно піддаються смаженню на багатті. Попередньо замаринуйте їх в соусі за смаком і сміливо відправляйте на мангал.


Вам може бути корисною наша стаття: Топ-5 рецептів домашніх лимонадів


Десерти та закуски



Photo: Freepik


Капсала

Приготування цієї грецької закуски забере у вас кілька хвилин. Наріжте хліб і змастіть його з двох сторін оливковою олією. Дайте хлібу трохи просочитися, після чого відправте його на вогнище. Готову закуску потрібно посипати орегано. Їсти її можна з різними соусами і намазками.


Ананас

Цей тропічний плід відмінно підходить для смаження на вогнищі. Розріжте стиглий ананас на шайбочки і підрум'яньте на багатті.


Банани з шоколадом і зефірками

Банани, як і ананаси, чудово піддаються смаженню. Їх можна просто підсмажити на шампурі, а можна зробити смачний десерт з додаванням шоколаду і зефіру. Розріжте банан вздовж, залишивши на ньому корочку. Начиніть човники шматочками повітряного зефіру і тертим шоколадом. Загорніть ласощі в фольгу і підсмажте на багатті близько п'яти хвилин. Готову страву можна подавати з морозивом.



Photo: Freepik


Маршмеллоу

Ці ласощі частіше за інших готують на багатті. Особливо люблять його діти. Просто одягайте зефірки на шампур і смажте на вогні протягом 30 секунд. Для більш яскравого смаку готові зефірки можна посипати цукровою пудрою.


Попкорн

Купуйте попкорн і засипайте його в імпровізований пакет з фольги. Усередині пакета повинно залишитися достатньо місця для зерен, які будуть лопатися. Для зручності пакет можна помістити на металеву сітку для смаження.


Використовуйте ці рецепти і ваш пікнік без сумнівів заграє новими фарбами, а діти будуть неймовірно раді таким оригінальним і смачним закускам.


Читайте також: Кукурудза для дітей: коли можна давати






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук