Топ розвиваючих ігор, які замінять дитині гаджети


Опубліковано 03 Серпень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Топ розвиваючих ігор, які замінять дитині гаджети


Топ розвиваючих ігор, які замінять дитині гаджети

Photo: Freepik


Літо - прекрасна пора для відпочинку, проте для багатьох дітей канікули перетворюються в безперервне спілкування з гаджетами. Добре, якщо дитина має, чим зайняти себе на канікулах, але буває і таке, що батьки працюють, а школяр проводить весь час за комп'ютером або смартфоном.

«Діти в місті» зібрали добірку ігор, які допоможуть відволікти дитину від гаджетів. Скористайтеся цією добіркою, щоб урізноманітнити дозвілля дітей на канікулах.


Ігри для одного


Розмальовки

Розмальовки корисні абсолютно для будь-якого віку. Вони розвивають дрібну моторику, заспокоюють і допомагають відволіктися від повсякденних справ. Перші розмальовки у дітей з'являються в самому ранньому дитинстві, але сьогодні є безліч пропозицій для дітей постарше і навіть для дорослих. Старших школярів можуть захопити картини за номерами, якими пізніше можна буде прикрасити квартиру.


Щоденник з історіями

Якщо у дитини є схильність до створення історій, запропонуйте їй написати книгу або почати вести особистий щоденник, в якому описувати найцікавіші історії, що відбулися з нею. Також можна спільно придумати сценарій для мультфільму, який пізніше зняти.



Photo: Freepik


Орігамі

Це захоплююча гра для посидючих дітей. Японське мистецтво складання фігурок з паперу підкорило серця мільйонів. Підберіть цікаві набори, і дитина піде з головою в творчість.


Судоку

Ця математична гра здатна добре розім'яти мізки. Вона тренує аналітичне мислення, що особливо корисно для старших школярів. Незвичайні карти для судоку можна скачати в інтернеті та роздрукувати.


Розумні конструктори

Сьогодні магазини пропонують масу цікавих наборів для творчості, які здатні захопити дітей на цілий день. Неймовірно популярні дерев'яні конструктори, з яких виходять рухомі фігурки.


Ігри для компанії


Квести

Захоплююча гра, яка подобається як дітям, так і дорослим. Влітку можна зводити дитину в квест-кімнату, а можна придумати власну гру. Влаштувати квест можна самостійно - як в квартирі, так і на дачі. Проявіть фантазію, і гра стане найнезабутнішою подією літа.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Квест за мотивами Гаррі Поттера: готовий сценарій і покрокова інструкція для батьків


Настільні ігри

Якщо у дитини є компанія, запропонуйте пограти їм в настільні ігри. Це можуть бути як класичні ігри на зразок шахів, шашок і доміно, так і більш сучасні, на кшталт «Мафії», «Еліаса» і «Манчкіна».



Photo: Freepik


Не варто забувати також про спортивний інвентар, який стимулює дитину проводити більше часу на вулиці. Скейти, ролики, велосипед, самокат - вибирайте те, що до смаку саме вашій дитині.


Читайте також: Топ вуличних ігор для останнього місяця літа






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук