Таткова копія: речі, які дитина «отримує у спадок» від батька


Опубліковано 13 Вересень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Таткова копія: речі, які дитина «отримує у спадок» від батька


Таткова копія: речі, які дитина «отримує у спадок» від батька

Photo: Freepik


Всім відомо, що дитина успадковує різні якості, а також риси характеру і зовнішності від батьків. Буде малюк схожим на маму чи на тата, залежить від домінантних ознак. Але є ті речі, які в 99 % випадків дитина успадкує саме від свого тата. Ось основні з них.


Інтелект


Рівень інтелекту і аналітичні здібності — важлива особливість, яку дітки успадковують саме від тата. Причому, найчастіше в повній мірі інтелект тата успадковують саме доньки, в той час як сини — тільки наполовину.


Ямочки на щоках


Ямочки на щоках з’являються через особливості розташування м’язів обличчя. Цей ген є домінантним, так що швидше за все, якщо у тата є ямочки, то і дитина успадкує цю милу рису.


Посмішка


Пам’ятайте, як свого часу ви не могли намилуватися посмішкою коханого? Точно така чарівна мила усмішка буде у вашого малюка. А разом з нею форма і пухкість губ як у тата. А ще — мила ямочка на підборідді. Бонус, який теж переходить від тата його діткам.


Зріст


Погодьтеся, ми рідко бачимо низьких дітей у високого батька і навпаки. Найчастіше зріст дитини безпосередньо залежить від тата.

Існує формула, за якою можна вирахувати приблизний зріст дитини. Якщо у вас хлопчик, слід додати зріст батьків, поділити навпіл і додати 5 см. Якщо дівчинка — відніміть 5 см.


Поза для сну


Напевно ви бачили в інтернеті сотні картинок на яких відображені немовлята (та й дітки постарше) і їхні тата, які сплять в однакових позах. І це абсолютно не випадковість. Позу для сну дитина на генетичному рівні успадковує від свого батька. Така ось родова пам’ять.


Почуття гумору


Якщо тато любить жартувати і веселитися, то таким же райдужним і веселим буде малюк. Якщо ж тато дуже серйозний і не любить жартувати, то не дивуйтеся, що ваше чадо більше схильне до серйозності, ніж до розіграшів і веселощів. А все тому, що така важлива особливість як почуття гумору передається дитині саме від батька.


Здоров’я зубів


Щоб дізнатися про те, яка усмішка буде у дитини, досить подивитися на його тата. Найчастіше саме по чоловічій лінії передаються такі особливості, як форма зубів і відстань між ними. Але з таким же успіхом може передатися і схильність до різних захворювань зубів і ротової порожнини.


Поведінка в критичних ситуаціях


Чи буде дитина любити йти на ризик і отримувати від цього задоволення, залежить більшою мірою від виховання. Однак важливу роль в цьому відіграє генетика, від тата дитина переймає особливу модель поведінки в критичних ситуаціях. Щоб дізнатися, чи буде ваша дитина панікувати або, навпаки, тверезо мислити в складній ситуації, подивіться на поведінку її батька.


Правша чи лівша


Так-так, тато «відповідає» і за те, яка півкуля у дитини буде більше розвинене і ким він стане — правшой або лівшею.



Передбачити, якою буде дитина, до її народження досить складно.

Однак можна провести розслідування і пошукати в сімейних альбомах, які риси передаються з покоління в покоління. Розгляд альбому налагодить сімейні узи, а сам процес виявиться досить цікавим, щоб присвятити йому не один вечір. Пам’ятайте, дитина успадковує лише деякі риси, характер дитини залежить від виховання.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук