Що робити, якщо дитина довго сидить за комп'ютером?


Опубліковано 19 Листопад 2021 о 12:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Здоров'я та спорт >  Що робити, якщо дитина довго сидить за комп'ютером?


Що робити, якщо дитина довго сидить за комп'ютером?

Photo: Shutterstock


У сучасну інформаційну епоху важко уявити своє життя без комп'ютера, особливо підростаючому поколінню. Комп'ютер здатний задовольнити потребу людини у спілкуванні та дозвіллі, а для деяких він є навчанням та роботою. Тим не менш, надмірне сидіння за комп'ютером призводить до наслідків, про які всі знають, - погіршення зору, постави, сну і т.д.


Чи стали помічати, що ваша дитина проводить за комп'ютером занадто багато часу? Ми підкажемо вам, як діяти у цій ситуації.


Організуйте дитині дозвілля на свіжому повітрі


Дитина довго сидить за комп'ютером, тому що їй цікаво сидіти за комп'ютером. Він пропонує широкий спектр розваг: ігри, перегляд відео і т. д. Ви можете створити для вашої дитини альтернативу.


У цьому вам добре допоможуть дитячі велосипеди, самокати, які привчать дитину до активного відпочинку. Коштують вони недорого, але при цьому їхня користь колосальна.


Позначте власну позицію, але без радикалізму


Скажіть дитині, що ви не проти комп'ютера як такого і не вважаєте його джерелом усіх бід у всесвіті. Але поясніть, що проводити за ним занадто багато часу — шкідливо. Намагайтеся пояснити все простими словами.


Створіть послідовні правила


Позначте правила та час використання гаджета, аргументуючи їх рекомендаціями лікарів. Обговоріть з дитиною те, скільки часу вона може сидіти за комп'ютером і які санкції на неї чекають за порушення правил.


Допоможіть дитині дотримуватись розкладу


Для цього встановіть таймери, щоб дитина знала, скільки часу у неї залишилося на комп'ютер, домовтеся з нею про те, які сайти можна відвідувати, і складіть графік на тиждень. При цьому також враховуйте бажання дитини.


Будьте добрими батьками


Спілкуйтеся зі своєю дитиною, цікавтеся її справами, хваліть її за досягнення і не засуджуйте її інтереси, хоч би якими незрозумілими вони вам були. Робіть все, щоб ваша дитина хотіла більше часу проводити з вами, а не з комп'ютером.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук