Підвісний вентилятор: економічна альтернатива кондиціонеру, в чому плюси


Опубліковано 27 Липень 2022 о 13:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Оглядові статті >  Підвісний вентилятор: економічна альтернатива кондиціонеру, в чому плюси


Підвісний вентилятор: економічна альтернатива кондиціонеру, в чому плюси

Photo: Діти в місті


Літо в самому розпалі, а спека з кожним днем досягає свого апогею.


У такі дні підвісний вентилятор стане незамінним помічником у квартирах та офісах.


Цей пристрій має ряд переваг перед кондиціонером, при цьому чудово справляючись зі своїм завданням.


У чому його особливість


Підвісний або стельовий вентилятор – це великий пристрій, який кріпиться посеред приміщення та забезпечує рівномірний розподіл повітря по кімнаті. У великих офісах і квартирах іноді встановлюють відразу кілька вентиляторів, що дозволяє ефективно провітрювати кімнату та охолоджувати її. Деякі вентилятори можуть працювати у двох режимах – зимовому та літньому.


Переваги



Photo: Freepik


Попри популярність кондиціонерів, все більше компаній і домогосподарств віддають перевагу підвісним вентиляторам, адже їхні плюси стають очевидними за першого ж знайомства.


  • По-перше, це набагато економніше. Придбати та встановити вентилятори в рази дешевше, ніж оплатити монтаж та обслуговування системи кондиціонерів.
  • По-друге, вентилятори більш екологічні та безпечні. Вони забезпечують охолодження повітря, при цьому зводячи до мінімуму ризики захворіти.
  • По-третє, вони споживають менше електроенергії, ніж кондиціонери, що робить їх економічнішими у процесі використання.


Підвісні вентилятори здатні забезпечувати комфортний температурний режим у кімнаті та підтримувати його. При цьому вони позбавлені бактерій, які розмножуються у конденсаті від кондиціонера. Таким чином, вентилятори є безпечнішими пристроями для сімей з дітьми. Крім цього, вентилятори можуть стати чудовим доповненням до інтер'єру.

Наприклад, у квартирі підвісний вентилятор можна чудово стилізувати під тематику дитячої кімнати. Хлопчики дуже люблять мультфільми про літаки, тому будуть у захваті від лампи-вентилятора, що нагадує улюблених персонажів. А ось дівчата, які люблять мультфільм «Робокар Полі», не відмовляться від рожевої версії такої деталі інтер'єру.

На що звернути увагу



Photo: Freepik


При виборі підвісного вентилятора необхідно відштовхуватися від розміру приміщення. Чим більша кімната, тим більший розмір пристрою потрібно вибирати. Іноді краще встановити два вентилятори середнього розміру замість одного великого.

Велику роль відіграють лопаті, які відповідають за роботу вентилятора та за його функції.


Важливі параметри при виборі лопатів:

  • кількість,
  • тип,
  • матеріал.


Підвісні вентилятори різняться залежно від типу приміщення:

  • промислові (використовуються на фабриках та заводах),
  • побутові (для квартир та офісів),
  • універсальні (підходять для будь-якого типу приміщення),
  • вуличні (стійкі до перепадів температури),
  • енергозберігаючі (споживають менше електроенергії, ніж звичайні).


Якщо у вас виникнуть труднощі з вибором вентилятора, ви завжди можете звернутися за допомогою до консультанта, який допоможе підібрати оптимальний варіант для ваших потреб.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук