В Україні заснували проєкт для підтримки дівчат-підлітків


Опубліковано 09 Листопад 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  В Україні заснували проєкт для підтримки дівчат-підлітків


В Україні заснували проєкт для підтримки дівчат-підлітків

Photo: Freepik


У жовтні 2022 року стало відомо про запуск проєкту «Смілива», який надаватиме психологічну допомогу дівчатам-підліткам, а також вчитиме їх самозахисту. Цей проєкт започаткувала громадська організація «Фонд Маша» відомої телеведучої Маші Єфросиніної.


Вам може знадобитися наша стаття: Депресія у дітей та підлітків: як розпізнати та чим лікувати


У чому місія проєкту?



Photo: Freepik


Проєкт розрахований на дівчат віком 12-18 років. Перша група учениць вже розпочала навчання. Більшість з них були змушені залишити свої домівки через окупацію. У рамках проекту дівчата проходять курс самооборони, займаються з професійними психотерапевтами, а також спілкуються з однолітками.

За словами менеджерки проєкту Ірини Красильникової, дівчата попри свій вік тримаються як дорослі і намагаються не обтяжувати життя своїм матерям. Більшість дівчат почувають себе як в «бульбашці». Під час спілкування зі спеціалістами вони починають розкриватися та розповідати про ті жахіття, які вони пережили. У той же час, тренування з самооборони допомагають дівчатам стати більш впевненими в собі.

За даними Центру гідності дитини Українського католицького університету, 23% українців знають, що таке сексуальне насильство та домагання. Засновниця Фонду Маша Єфросиніна наголосила, що головна мета проєкту навчити дівчат бути сміливими.


Читайте також: Чому підлітки схильні до саморуйнування і як батьки можуть допомогти дитині?


Що входить в програму?



Photo: Freepik


Загалом у програмі курсу передбачено 12 занять з самозахисту та 5 групових сесій з психологом. Все це проводитиметься офлайн.

Організатори зазначають, що навчать дівчат помічати перші «дзвіночки» насилля, а також давати відсіч на домагання. Навчатимуть підлітків також боротися з емоційним знущанням.

Ця програма безоплатна, однак в першу чергу місця у проєкті надаватимуть дітям, які найбільше постраждали від війни. Мова йде про тих, хто втратив родину, домівку або став свідком воєнних злочинів. Також першочергово до програми братимуть дівчат-переселенок з Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей.


Заповнити анкету на участь у проєкті «Смілива» можна за посиланням.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук