Зарядки для телефонів та що потрібно знати про це?


Опубліковано 02 Грудень 2022 о 16:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Зарядки для телефонів та що потрібно знати про це?


Зарядки для телефонів та що потрібно знати про це?

Photo: Діти в місті


Ви вже тримали в руках не один смартфон і напевно знаєте найслабшу сторону кожного з них. Повного заряджання акумулятора у деяких телефонів не вистачає навіть на один день активного використання. На щастя, в комплекті з мобільним обладнанням постачаються зарядні аксесуари, за допомогою яких виробляється поповнення енергії на телефоні. Здавалося б все просто, але коли справа доходить до вибору нової зарядки, то можуть виникнути складнощі.


Типи зарядок для телефонів


Зарядні пристрої з цього асортименту https://www.aks.ua/catalog/zaryadnye-ustroistva/zaryadnoe-ustroistvo-dlya/telefona відрізнятимуться залежно від технології, на якій побудовано принцип їхньої роботи.


Мережевий зарядний пристрій - це найпопулярніший тип адаптера для телефону. Такий варіант зазвичай включає два аксесуари: блочок і кабель. Їх можна використовувати як разом, так і окремо. Усі смартфони комплектуються саме таким виконанням блоків живлення.

Автомобільний зарядний пристрій - пристрій, який дозволяє залишатися на зв'язку зі світом під час подорожі на машині. Під час руху ви можете підключити його до гнізда прикурювача та зарядити акумулятор смартфона.

Індукційний зарядний пристрій - наймолодший брат у цій групі. Для заряджання телефону використовується спеціальний майданчик, що працює за технологією Qi Wireless Charging. Для зарядки достатньо розмістити мобільний телефон на платформі та процес передачі енергії активується. Забираєте смартфон та завантаження зупиняється. Немає потреби в штекерах та проводах. Це дуже зручне рішення, але потужність, що передається нижче, ніж у швидкої провідної зарядки (5-15 Вт). На жаль, не кожен смартфон здатний черпати енергію за допомогою індукції, тож перед покупкою ЗП цей нюанс варто уточнити.


Технології швидкого заряджання


У магазинах можна зустріти великий вибір зарядних пристроїв, які підтримують опцію швидкого заряджання. За цією технологією працюють як мережеві моделі, так і автомобільні зарядні пристрої. На жаль, це не означає, що вони будуть сумісні з вашим пристроєм. Для початку варто перевірити характеристики та дізнатися, який стандарт підтримує ваш смартфон, а вже потім робити свій вибір. Крім того, якщо ви використовуєте обладнання Apple, слід звернути увагу на сертифікацію обладнання MFi (тест на відповідність вимогам Apple). Якщо ви використовуєте дешеві неоригінальні зарядні комплекти, це може призвести до серйозної поломки телефону. Зарядки, що отримали сертифікат MFi, пройшли перевірку на відповідність та безпеку, а штамп на упаковці «Зроблено для iPhone» означає, що компанія Apple схвалює цю продукцію.

Таким чином, коли ви купуєте смартфон або інше електронне обладнання, виробник зазвичай комплектує зарядний пристрій. Проблеми починаються, коли ЗП виходить із ладу або губиться, і йому доводиться шукати заміну. Однак тепер ви знаєте, що це має бути не USB-кабель з ринку за 1 долар, а перевірений комплект, який відповідає досить високим стандартам.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук