Як врятувати телефон після контакту з водою?


Опубліковано 03 Грудень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Як врятувати телефон після контакту з водою?


Як врятувати телефон після контакту з водою?

Photo: Діти в місті


Теоретично відомо, що телефон та вода – це погане поєднання. Але лише одне маленьке фото біля гарного водоймища може закінчитися справжньою трагедією. Падіння телефону у воду дійсно може завдати багато клопоту, а серйозність отриманих пошкоджень також залежить від типу рідини: солона, прісна, солодка і т.д.


Які рідини шкідливі для вашого телефону?


Прісна вода менш шкідлива для вашого телефону. Теоретично, якщо швидко зреагувати і не допустити виникнення корозії або короткого замикання на материнській платі, телефон має всі шанси на виживання.

Солона вода має більшу руйнівну здатність, тому що навіть після випаровування може залишитися осад, який прискорить корозію і негативно вплине на роботу акумулятора, а також інших електронних систем усередині телефону.

Найгірший варіант - це рідина із вмістом цукру: кава, чай, соки. Цукор швидко осідає на контактах у внутрішній системі телефону та потребує ретельного очищення.

Також існує думка, що найнебезпечніший для телефону реагент - сік цитрусових. Кислотна рідина входить у реакцію з металевими частинами телефону може незворотно пошкодити їх.


Що робити, якщо смартфон опинився у воді?


Швидка реакція є ключовим моментом у порятунку електроніки. Звичайно, не завжди є можливість діяти блискавично. Однак перш за все варто негайно вимкнути пристрій і по можливості витягти з нього акумулятор. Це потрібно зробити якнайшвидше, завдяки чому ми уникнемо ризику короткого замикання та вигоряння внутрішніх ланцюгів. З цієї причини, якщо залитий телефон було вимкнено вчасно, шанси врятувати його набагато вище, ніж у будь-якому іншому випадку.

Після того, як першу допомогу смартфону було надано, потрібно відвідати сервісний центр. Справа в тому, що всі необхідні процедури відновлення телефону виконати в домашніх умовах не вийде через відсутність відповідного обладнання.


Якщо у вас Samsung A31, то вам пощастило, тому що "врятувати" телефон можуть тут https://www.aks.ua/remont-telefony/samsung-galaxy-a31-a315.html


Що, якщо висушити залитий телефон?


В інтернеті повно простих порад на тему "як висушити телефон". Більшість із них складно повірити, а деякі можна прямо записати в байки. Однак, перш ніж говорити про них, розберемося, як підготувати телефон до сушіння. Декілька років тому було набагато простіше. Адже ми могли розібрати телефон, зняти акумулятор, відкрити корпус і т.д. Однак більшість сучасних телефонів є моноблоками, які розібрати акуратно без відповідних навичок нереально. Як розумієте, сушити смартфон у зібраному вигляді – справа невдячна та марна, тому, щоб не втрачати дорогоцінний час, необхідно відразу ж звернутися до фахівців.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук