Види дитячих стільців для годування - характеристики, відмінності та переваги кожного


Опубліковано 27 Грудень 2022 о 16:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Оглядові статті >  Види дитячих стільців для годування - характеристики, відмінності та переваги кожного


Види дитячих стільців для годування - характеристики, відмінності та переваги кожного

Photo: allo.ua


Стілець для годування — один з необхідних атрибутів дитячої кімнати з перших місяців життя. Його першочергове призначення — створити високий рівень комфорту під час годування малечі та захистити її від падінь. Та є і інші функції, які може виконувати стільчик. Це залежить від його типу та конструкції.


Класичні високі стільчики


Це найпоширеніший тип. За конструкцією він схожий на звичайні дорослі стільці. Він може бути оснащеним чотирма або двома здвоєними високими ніжками, виконаними з металу, пластику чи дерева. Зазвичай, в них є можливість регулювати висоту або ж переміщувати місце сидіння з високого на нижче і навпаки.

Такі вироби оснащуються невеликою стільницею, що дає змогу поставити на неї посуд та годувати малюка, не тримаючи тарілку в руці. Стільницю можна знімати, а стілець ставити біля дорослого столу. Завдяки цьому малюк зможе обідати разом з батьками, не відчуваючи дискомфорту.

Деякі моделі оснащуються коліщатами і механізмом зміни нахилу спинки. Завдяки першому стілець переміщуватиметься по кімнаті разом з малюком без особливих труднощів. Другий дає можливість використовувати стільчик в якості місця для сну для найменших малюків.


Трансформер


Складається з двох частин. Нижня виконує роль підставки, на якій розміщується стільчик разом з малюком. В перевернутому стані вона перетворюється в невеликий столик-парту, на якій можна малювати, гратися іграшками, ліпити пластилін тощо. Верхня частина — сам стілець невеликого розміру, також оснащений невеликою стільницею.

Такі моделі виготовляють з дерева або міцного пластику. Його перевагою є функціональність та можливість використовувати протягом кількох років. Недолік — вони достатньо габаритні.


Бустер


Найбільш компактний, легкий та мобільний варіант. Принцип використання полягає в його закріпленні за допомогою спеціальних ременів на дорослому стільці. Також можна ставити його на підлогу. Бустери зазвичай обладнані власними стільницями, які можна знімати та встановлювати назад при необхідності.


Завдяки компактним розмірам та мінімальній вазі такі дитячі стільці для годування можна брати з собою в подорожі чи в гості. Місця в автомобілі вони займають небагато.


При використанні бустера в тандемі з дорослим стільцем потрібно впевнитись, що він надійно закріплений. Інакше, якщо дитина почне активно рухатися, зросте ризик падіння.


Люлька та навісний стілець


Люлька використовується з перших тижнів життя малечі. Вона може мати підвішену конструкцію або оснащуватися механізмом гойдання з мотором. Після годування малюка можна залишити в люльці для сну.

Навісні моделі прикріплюються до дорослих столів за допомогою спеціальних кронштейнів. Призначені вони зазвичай для дітей вагою до 15 кг та не можуть використовуватися після півторарічного віку. Також їхній недолік полягає в тому, що далеко не до кожного столу їх можна кріпити.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук