Як вилікувати кашель у дітей 


Опубліковано 17 Січень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Здоров'я та спорт >  Як вилікувати кашель у дітей 


Як вилікувати кашель у дітей 

Photo: Діти в місті


Кашель — це необхідний організму рефлекс, який допомагає звільнити верхні дихальні шляхи від подразників. Але навіть постійний кашель може стати серйозною проблемою. Оскільки причиною симптому у дитини може бути не лише зовнішній подразник (сухе повітря, пил), а й інфекційне захворювання або алергія, дуже важливо знати, як правильно та чим лікувати кашель.


Одним із помічників для батьків у боротьбі з кашлем є Бронхипрет® сироп дитячий. Це німецький препарат від компанії Байєр розроблений спеціально для малюків, його назначають у складі комплексного лікування.


Особливості кашлю у дитини


Організм малюка постійно розвивається. Але дитячий імунітет у порівнянні з дорослим програє: він слабший, ще не має антитіл від ряду захворювань. Тому діти хворіють частіше (особливо в сезон ГРВІ)1.

Кашель у дитини, як реакція на алергени, подразники або запалення, що спричинений патологічними організмами, він виникає частіше. Так організм бореться з хворобами. Тому якщо малюк кашляє понад добу — треба обов'язково звернутися до лікаря.


Що спричиняє кашель у дитини


Перш ніж призначити лікування, спеціаліст проведе обстеження, з’ясує, який саме вид кашлю є у малюка: сухий, мокрий, поверхневий або глибокий нав’язливий. Лікар обов’язково враховує наявність супровідних симптомів, наприклад, підвищення температури, головний біль, висипання на шкірі, почервоніння зіву. 

При необхідності будуть призначені лабораторні аналізи, які допоможуть встановити причину прояву:

  • алергія;
  • сухе повітря у приміщенні;
  • вірусна інфекція дихальних шляхів (бронхіт, коклюш, пневмонія і т.д.);
  • запальна хвороба;
  • чужорідне тіло у верхніх дихальних шляхах.

Вже після обстеження спеціаліст підбере найбільш ефективне лікування.


Як вилікувати кашель у дітей


Насамперед лікар порадить забезпечити сприятливі умови для лікування організму. Це:

  • вологість повітря в кімнаті не нижче 50%;
  • достатня кількість теплої води для пиття;
  • прийом вітамінів для зміцнення імунітету;
  • лікарські засоби для виведення мокроти та позбавлення від кашлю2.

Щоб пришвидшити процес лікування, необхідно щоб сухий кашель якнайскоріше перейшов в мокрий. Тому лікарі радять використання відхаркуючих препаратів для дітей. Наприклад, можна вживати з цією метою сироп Бронхипрет®. Він має секретолітичну та протизапальну дію, допомагає звільнити бронхи від мокроти. Також препарат ефективний для лікування дитячого бронхіту, бо має протимікробну дію та знімає спазм3. До того ж сироп не чинить шкоду зубам малюків, має приємний смак та швидко засвоюється.


Щоб забезпечити швидке одужання дитини, ліки треба вживати згідно з інструкцією та після консультації з лікарем!


Література:

  1.  Овчаренко ЛС, Вертегел АО, Самохін ІВ (2012). Кашель при хворобах органів дихання у дітей. Діагностика, лікування. Запоріжжя: Дике поле:116.
  2. Савченко НВ, Шумейко ОВ. (2009). Засоби для лікування кашлю: клініко-фармакологічні аспекти. Новости медицины и фармации. 15 (289).
  3. Juven B.J., Kanner J., Schved F., Weisslowicz H. (1994) Factors that interact with the antibacterial action of thyme essential oil and its active constituents. J. Appl. Bacteriol., 76(6): 626–631.

*матеріал розміщений на правах реклами





    Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


    Пошук