Майструємо годівницю для птахів: топ ідей


Опубліковано 03 Лютий 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Майструємо годівницю для птахів: топ ідей


Майструємо годівницю для птахів: топ ідей

Photo: Freepik


У зимовий час, особливо у морози, птахам дедалі складніше знаходити собі їжу. Щоб допомогти цим пернатим друзям, ми можемо зробити годівниці та забезпечити їх джерелом їжі.

«Діти в місті» зібрали кілька креативних та простих ідей для створення годівниці.


Чому потрібно підгодовувати птахів


Підгодовувати птахів узимку потрібно з кількох причин. По-перше, взимку сильно обмежені природні джерела їжі для птахів, такі як ягоди та комахи. При цьому споживання енергії у холодну пору року зростає, адже пернатим потрібно підтримувати температуру свого тіла.

По-друге, деякі птахи можуть продовжувати розмножуватися взимку. Годівниці з їжею можуть допомогти підтримати цих птахів, поки вони гніздяться та вирощують своїх дитинчат.

Крім цього, годування птахів може бути веселим та корисним заняттям. Це дає можливість спостерігати і дізнаватися про різні види птахів та їхню поведінку.


Чим годувати птахів

Годівниці для птахів – найпоширеніший спосіб годувати птахів узимку. Різні види птахів віддають перевагу різній їжі. В цілому, годівниці можна наповнювати різним насінням і крупою, подрібненою кукурудзою, салом, горішками, фруктами.


Вам може сподобатися наша стаття: Як вибрати домашнього вихованця для дитини: корисні поради


Створюємо годівницю



Photo: Freepik


Перетворіть створення годівниці на захоплюючу гру. Тоді дитині буде ще цікавіше стежити за тим, як у неї залітають гості. Годівницю можна повісити як у вікні, так і на дерево у дворі.


Пакет із переробленого молока

Це проста та екологічно чиста годівниця для птахів. Розріжте пакет з-під молока навпіл, а потім зробіть два отвори на протилежних сторонах, щоб птахи могли увійти. Наповніть коробку пташиним кормом, закрийте кришку і повісьте на мотузці.


Годівниця для птахів із соснових шишок

Це класична годівниця для птахів, яку легко зробити. Змастіть соснову шишку арахісовим маслом, обваляйте в кормі для птахів і підвісьте на мотузці.


Годівниця для птахів у вікні

Така годівниця дозволяє спостерігати за годівлею птахів, не виходячи з власного будинку. Щоб її зробити, просто прикріпіть присоску до прозорого пластикового контейнера і наповніть його пташиним кормом.



Photo: Freepik


Годівниця з картонної коробки

Перероблену картонну коробку для яєць можна легко перетворити на годівницю. Розріжте картонну коробку на окремі чашки і наповніть кожну пташиним кормом. Покладіть чашки на дерево або прикріпіть їх до дерев'яної дошки.


Годівниця з тарілки

Стару тарілку можна перетворити на годівницю для птахів, просвердливши отвори, наповнивши кормом і повісивши на дерево. Цю годівницю можна розфарбувати відповідно до декору вашого двору.


Годівниця із форми для випічки

Якщо у вас вдома є форми для кексів або пирога, можете використати їх для виробу. Зробіть дірочки в кутках і просмикніть у них мотузки, за які підвісите годівницю.


Їжа на мотузочці

Іноді можна взагалі обійтися без годівниці. Просто підвісьте шматок сала за мотузку і спостерігайте, як птахи ласують цим поживним продуктом.


Виготовлення годівниці для птахів - це приємне та корисне заняття, а також відмінний спосіб запросити птахів у свій двір. Незалежно від того, виберете ви простий або складніший дизайн, ці ідеї надихнуть ваших дітей на дослідження життя пернатих.


Читайте також: 6 документальних фільмів про нашу планету, які варто показати дітям






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук