Бойлер: цілодобовий доступ до благ цивілізації


Опубліковано 22 Лютий 2023 о 14:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Оглядові статті >  Бойлер: цілодобовий доступ до благ цивілізації


Бойлер: цілодобовий доступ до благ цивілізації

Photo: eldorado.ua


Накопичувальний бойлер - необхідний пристрій у кожному будинку, де немає гарячого водопостачання. Кліматична техніка призначена для нагрівання та підтримки температури рідини всередині резервуару з електричним ТЕНом. Завдяки цьому за наявності світла у будинку завжди буде гаряча вода для побутових потреб. Залишилося визначитися з відповідною моделлю. Вони відрізняються один від одного за формою, обсягом та іншими параметрами.

Аргументи на користь купівлі бойлера


Головна причина задуматися про монтаж бака – відсутність необхідності гріти воду для купання, миття посуду та інших потреб на плиті. Установка накопичувального водонагрівача закриває це питання, значно спрощуючи життя. Серед інших переваг бойлерів:

  • можливість встановлення у приміщеннях будь-якого типу: від квартир до комерційних офісів;
  • економне використання енергоресурсів за рахунок періодичного відключення та особливостей конструкції;
  • різноманітність моделей (https://eldorado.ua/uk/water-heaters/c1039068/) на будь-який бюджет та функціональні побажання.


    Особливості вибору бойлера


    Виробники накопичувальної кліматичної техніки пропонують пристрої, які завдяки своїй формі можна раціонально вписати навіть у обмежений простір. В цьому випадку варто придивитися до прямокутних баків. Якщо у ванній або туалеті мало місця, ідеальний варіант – пристрій із горизонтальною установкою.

    Любителі оригінальних рішень віддають перевагу квадратним або кубічним бойлерам. Сім'ї з 1-2 осіб вибирають моделі slim, які передбачають обмежену ємність. І тут достатньо обсягу 20–30 л. Оптимальна ємність бака для будинку чи квартири, де проживає 2–4 особи, становить 50 (https://eldorado.ua/uk/water-heaters/c1039068/12564=24384/), 80 і 100 л.

    Крім об'єму, зверніть увагу на тип конструкції електронагрівача у бойлері. На ринку представлені пристрої з мокрими тенами, які знаходяться безпосередньо у воді. Через постійний контакт з рідиною деталь швидко виходить з ладу, оскільки на її поверхні утворюється наліт.


    Photo: eldorado.ua


    Більш зносостійкими є сухі тени, занурені в колбу. Конструкція виключає утворення корозії і не вимагає високої якості води, що використовується. Визначившись із типом нагрівального елемента в баку, розгляньте додаткові функції:

    • світлові індикатори для наочності;
    • цифровий дисплей для контролю температури води;
    • захист від стрибків напруги, які є актуальними в умовах дії графіків відключення електроенергії;
    • таймер для програмування бойлера.

    Установка водонагрівача в квартирі чи будинку – це не розкіш, а необхідність. Накопичувальний бойлер відкриває цілодобовий доступ до гарячої води там, де є проблема. При регулярному сервісному обслуговуванні та правильній експлуатації техніка прослужить довгі роки.





    Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


    Пошук