На що звертати увагу при виборі електросамокату


Опубліковано 21 Квітень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Оглядові статті >  На що звертати увагу при виборі електросамокату


На що звертати увагу при виборі електросамокату

Photo: allo.ua


У великих містах легкий електротранспорт поступово, але впевнено витісняє велосипеди. Такий засіб пересування справді зручно: на ньому вигідно їздити до магазинів, перевозити невеликі вантажі, здійснювати вилазки на природу, займатися кікскутерингом.


Коштують електросамокати і подібна техніка недешево, тому перед покупкою важливо вивчити, які технічні характеристики вам потрібні, які функції будуть задіяні, а які можуть бути незатребуваними. Ці знання допоможуть вибрати електросамокат, найбільш підходящий за вартістю та можливостями.


Розглянемо основні критерії, що визначають вибір гідної моделі.


Вага, дизайн, габарити, вантажопідйомність


Вага електричного самокату може змінюватись у дуже широких межах — від 8–10 до 75 кг. Такий розкид гарантує, що потрібний варіант по вантажопідйомності знайдеться для всіх категорій користувачів, незалежно від їх комплекції.

Приблизно в такій же пропорції варіюється вагове навантаження: маса райдера може коливатися від 20 до 130 кг, а вантажопідйомність - від 40 до 160 кг.

Як правило, габарити такого транспортного засобу відповідають вазі: чим важчий самокат, тим він більший.

Щодо дизайну, то тут виробники намагаються задовольнити потреби всіх, пропонуючи як підліткові варіанти з футуристичним оформленням, так і класичні форми для дорослих.


Максимальна швидкість та відстань


Швидкісні характеристики електросамокату багато в чому залежать від його цільового призначення:

  • для дітей краще купувати моделі, швидкість яких не перевищує 10-15 км/год;
  • для підлітків рекомендована межа швидкості становить 30 км/год;
  • дорослим, які використовують таке ТЗ для щоденних поїздок містом, підійдуть самокати, що розвивають до 40 км/год;
  • тим, хто планує займатися кікскутерінгом або здійснювати далекі поїздки, бажано мати швидкісні моделі, деякі з яких можуть розганятися до 100 км/год.

Дальність подорожі залежить від характеристик акумулятора. Так, ємності 200 Вт год вистачить, щоб проїхати близько 10 км, АКБ на 1500 Вт год дозволить подорожувати на відстані до 100 км без підзарядки. Такі моделі разом з аксесуарами можна придбати в інтернет-магазині Алло.юа в Дніпрі з доставкою по Україні.


Система гальмування


За безпеку у самокатах на електричній тязі відповідає гальмівна система. Це можуть бути як механічні, так і електронні гальма (або їх варіації). У темний час доби побачити самокат допоможуть світловідбиваючі елементи, розташовані в його передній і задній частинах, або дека, що світиться, яку потрібно купувати окремо.

Не забувайте про гарантію, уважно вивчіть терміни та умови її надання. Використовуючи наші рекомендації, ви зможете підібрати собі електросамокат, який задовольняє вас за всіма характеристиками.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук