Реабілітація після інсульту на європейському рівні – медичний центр «R-Clinic»


Опубліковано 22 Вересень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Здоров'я та спорт >  Реабілітація після інсульту на європейському рівні – медичний центр «R-Clinic»


Реабілітація після інсульту на європейському рівні – медичний центр «R-Clinic»

Photo: Freepik


Українські громадяни вікової категорії 65+, а також представники середнього віку, які хворі на серцево-судинні патології, потребують постійної профілактики та ведення виключно здорового способу життя. Ні для кого не секрет, що шкідливі звички (куріння та алкоголь), цукровий діабет, малорухливий спосіб життя, ожиріння та спадкова схильність здатні викликати різке загострення хвороб судин. В результаті хвора людина переносить апоплексичний удар, розрив аневризми, крововилив у мозок, тромбоз чи інший вид судинної кризи. Якщо пацієнт залишається живим після такої тяжкої травми, то після 1-2 тижнів інтенсивної терапії, коли небезпека для життя вже минула, починається тривалий та складний відновний комплекс процедур та заходів.


Для мешканців міст Одеса, Київ, Кривий Ріг та Черкаси раді повідомити, що реабілітація після інсульту на європейському рівні доступна — її охоче та недорого надасть медичний центр R-Clinic.


Зазначимо, що ціна є прийнятною для більшості українських громадян. Вартість послуг по відновленню базових функцій організму та насамперед опорно-рухового апарату сформована з урахуванням тих найважчих соціальних та економічних умов, у яких нині перебуває переважна більшість мешканців України.


У чому полягає травма судин голови?


Ішемічний, геморагічний, субарахноїдальний, кардіоемболічний інсульт викликає такі порушення:

  • Параліч або парез однієї сторони тіла (нижніх та верхніх кінцівок), що надзвичайно ускладнює будь-які дії опорної та рухової системи.
  • Дисфункції мови - постраждалій людині важко вдається зв'язна, виразна мова. Крім цього, пацієнт часто не розуміє слова, з якими до нього звертаються оточуючі.
  • Загальмованість мислення, втрата пам'яті, недоумство, що призводять до нездатності комунікувати.

В результаті вищеописаних дисфункцій постраждалий часто не в змозі сам обслуговувати себе ні в побутовому, ні в гігієнічному аспекті.


Що включає реабілітація після інсульту?


  • Лікувальний масаж рук і ніг, м'язів спини, попереку, ШКЗ (шийно-коміркова зона), а також голови, що помітно покращує циркуляцію крові та, зокрема, кровопостачання головного мозку.
  • ЛФК (лікувальна фізкультура) передбачає розвиток фізичних можливостей пацієнтів, повернення здатності сидіти, стояти та ходити.
  • Вправи на спеціальних тренажерах (наприклад, гідравлічний вертикалізатор) з метою випрямлення хребетного стовпа та загального зміцнення кістково-м'язового каркасу.
  • Заняття на унікальних стендах для закріплення, запам'ятовування послідовності дій та розвитку дрібної моторики.
  • Фізіотерапія (електростимуляція, магнітотерапія, електрофорез та інші), завдяки якій покращується обмін речовин та посилюється регенерація органічних тканин.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук