Повнорозмірні або внутрішньоканальні TWS: який форм-фактор вам підходить


Опубліковано 25 Вересень 2023 о 18:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Оглядові статті >  Повнорозмірні або внутрішньоканальні TWS: який форм-фактор вам підходить


Повнорозмірні або внутрішньоканальні TWS: який форм-фактор вам підходить

Photo: allo.ua


Накладні чи вакуумні навушники? Незважаючи на зовсім різний форм-фактор, суперечки навколо вибору найкращого варіанта не вщухають. Розповідаємо про основні аргументи на користь кожної пари.


Слід придбати внутрішньоканальні навушники, якщо...

Вам подобається, що вони маленькі

Вакуумки не виділяються так, як традиційні навушники, і їх можна непомітно зняти і прибрати в кишеню або футляр, коли вони не використовуються. Такі моделі, як AirPods Pro, поставляються в невеликих кейсах, і вам не потрібно турбуватися, що вони займатимуть багато місця у сумці чи рюкзаку.


У вас обмежений бюджет

Існує як безліч дорогих навушників, так і доступних «повнорозмірів». Але велика гарнітура коштує дорожче за рахунок корпусу, великих випромінювачів та амбушюр, тож доведеться постаратися, щоб знайти хорошу модель за низькою вартістю. А коли справа доходить до вкладок, то ціна на навушники цілком прийнятні.


Ви не любите закривати вушну раковину протягом тривалого часу

Будь-яка людина, яка користується навушниками, скаже вам, що повнорозмірна гарнітура затримує піт, а деякі моделі ще й тиснуть на вуха, що створює додаткову незручність.

Внутрішньоканальний форм-фактор — добрий спосіб дати вухам дихати, особливо під час тривалих тренувань. Якщо навушники поставляються з насадками різних розмірів, ви можете налаштувати аксесуар для комфортної посадки.


Повнорозмірні навушники - ідеальний варіант, якщо ви можете...

Ви не хочете переживати, що втратите їх

Головний недолік вакуумних навушників: вони утримуються козелком вушної раковини і можуть випасти в невідповідний момент. Вдавлювання навушника у вухо, щоб він залишився на місці, може з часом призвести до утворення неприємної сірки, тому доведеться регулярно чистити та дезінфікувати пристрій.

Накладні навушники, навпаки, залишаються на вусі доти, доки їх не знімеш. Небезпека втратити пару нижче, оскільки вони або на голові або на шиї, або складені в сумку. Крім того, у них не накопичується вушна сірка.


Вам потрібний більш тривалий час автономної роботи

Великі навушники працюють від одного заряду акумулятора довше. У деяких моделях показник сягає 60 годин. Це дозволяє забути про щоденну зарядку і рідше потрапляти в ситуацію, коли ви тільки вийшли з дому, а з «вух» вже лунає сигнал про низький відсоток заряду.


Вам потрібна надійніша конструкція

Хоча самі внутрішньоканальні навушники складно зашкодити, вони мають слабке місце — кейс. Футляр із пластику може розлетітися на частини при падінні або потрапити у воду, а без нього ви не зможете зарядити гарнітуру.

Повнорозмірні моделі стійкіші до пошкоджень, а заряджати їх можна за допомогою кабелю. Ви менше ризикуєте пошкодити пристрій і опинитися без улюблених треків у невідповідний момент.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук