Як вибрати автокрісло для тривалих подорожей


Опубліковано 27 Вересень 2023 о 14:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Оглядові статті >  Як вибрати автокрісло для тривалих подорожей


Як вибрати автокрісло для тривалих подорожей

Photo: allo.ua


Використання автокрісла є обов'язковою умовою перевезення дитини в автомобілі. Навіть якщо дорога до навчального закладу чи магазину займає декілька хвилин, не варто відмовлятися від використання цього пристрою. 

Коли мова йде про регулярні далекі поїздки, то варто заздалегідь подумати про комфорт дитини. Правильно підібрана модель зробить подорож для дитини не тільки безпечною, але і зручною та цікавою. 


На що звертати увагу насамперед


Коли в авто дитина пересувається виключно на невеликі відстані в межах міста, вона не встигає втомлюватися, тому може весь час знаходитися в сидячому положенні. Якщо ж поїздка триває декілька годин чи днів, то знадобиться автокрісло для дитини, яке дасть змогу повноцінно відпочивати та спати. 


Дуже зручно, якщо крісло можна легко переставити в салоні або ж просто зняти. У такому випадку воно може слугувати окремим спальним місцем у номері готелю чи використовуватися як люлька під час відвідуванні закладів харчування чи інших громадських місць. 


Ключові аспекти вибору 


Незручне крісло чи неправильно відрегульовані ремені безпеки можуть створювати маленькому пасажиру дискомфорт. Унаслідок цього дитина починає вередувати, чим певною мірою буде відволікати увагу водія, що несе небезпеку для всіх учасників подорожі. 

Ідеальне дитяче автокрісло для тривалих та коротких подорожей має відповідати таким вимогам: 

  • регульована спинка, яка дає змогу легко змінювати положення дитини в лежаче чи напівлежаче; 
  • чохол із натуральної тканини, яка не перешкоджає руху повітря та не провокує подразнення; 
  • м'які ремені безпеки, підлокітники, підголівники та підніжка, що регулюються під параметри дитини; 
  • надійна фіксація дитини та наявність бічного захисту (бажано Isofix); 
  • мобільність крісла. 

Обов'язково потрібно перевірити сертифікати якості такого товару. Багато виробників підтверджують характеристики безпеки автокрісел результатами краш-тестів.


Що робити, якщо малюк вередує? 


Якщо дитина почала плакати чи вередувати, а зупинитися немає можливості, деякі батьки вирішують узяти маля на руки, щоби заспокоїти. Так робити не можна! Під час екстреного гальмування не вдасться втримати навіть немовля, не кажучи вже про дітей із більшою вагою. 

Коли маленький пасажир вередує, потрібно перевірити, чи не давлять йому ремені безпеки (між ременями й дитиною має вільно поміщатися два пальці дорослої людини) або інші елементи. Запропонуйте воду, поговоріть, тримайте за ручку.

Інколи подразником може бути яскраве сонячне проміння, тому добре, якщо є можливість затінити вікно, біля якого сидить дитина.

Створіть у салоні автомобіля комфортну температуру та пересвідчитеся, що малюкові не жарко. Якщо наближається час денного сну, переведіть спинку автомобільного крісла в лежаче положення, щоб дитина змогла заснути.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук