Як вибрати коляску для дитини взимку


Опубліковано 27 Листопад 2023 о 18:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Оглядові статті >  Як вибрати коляску для дитини взимку


Як вибрати коляску для дитини взимку

Photo: allo.ua


Останніми роками зими в Україні доволі м’які. Люті морози бувають нечасто. Та все одно, купуючи коляску для немовляти, народженого наприкінці осені або взимку, не варто сподіватися на погоду. З малюком потрібно регулярно гуляти. Тільки в якісному візку йому буде комфортно. То ж якщо вас цікавить надійна зимова коляска для новонародженого, пропонуємо дізнатися, яким вимогам має відповідати такий транспорт. 


Різновиди й особливості дитячих візочків для зими


Оскільки перші місяці життя малюк проводить у положенні лежачи, коляска має бути зручна для такого способу перевезення. Цим вимогам відповідають:

  1. трансформери;
  2. моделі два в одному;
  3. візки 3 в 1.

Вони надійно захищають малюків від опадів, низьких температур, протягів. Згодом, коли юні користувачі навчаться сидіти, дитячі коляски можна буде використовувати як прогулянкові.


Габарити


Зрозуміло, що зимові моделі колясок не можуть бути легкими. Але й конструкції вагою понад 25 кг нікому не потрібні. Адже чим масивніший і важчий візок, тим нижча його маневровість. Хоча такі моделі досить стійкі, краще орієнтуватися на середні показники від 13 до 17 кг.


Особливості люльки


Розмір прогулянкового блоку має бути достатнім для того, щоб дитина поміщалася в нього одягненою в теплий комбінезон. Якщо малюк великий, потрібно звернути увагу на візочки зі збільшеними люльками. Тепло й комфорт дитині забезпечують високі борти люльки й багатошарова оббивка. Великий капюшон із непромокного матеріалу служить захистом від потрапляння дощу, снігу всередину.


Якими мають бути колеса


Оскільки взимку дороги покриваються снігом, долати перешкоди зручніше на великих колесах. Їхній діаметр має становити близько 20 см. Шини коляски для зими мають бути широкими. Це дасть змогу легше долати снігові перепони. Матеріал — надувна гума з хорошим протектором. Пластик швидко задубіє на холоді й не зможе забезпечити потрібне зчеплення з дорожнім покриттям.


Наявність амортизатора


Амортизація пом’якшує будь-які нерівності на шляху. Одні виробники пропонують засоби пересування із заднім амортизатором. Інші — додатково облаштовують їх ще й переднім. Оптимальний варіант — довговічна автоматична амортизація, що не потребує регулювання жорсткості опор. Якщо з дитиною доводиться часто гуляти бездоріжжям, варто звернути увагу на амортизацію з пам’яттю DMS. Переглянути моделі візків із різними типами амортизації можна в магазині Алло в Дніпрі.


Гальмівна система


Взимку прогулянки здійснюються переважно вологою дорогою, а часом засніженою і слизькою. Іноді доводиться підійматися вгору або спускатися. Тому важливо, щоби візок був оснащений надійними гальмами, які можуть будь-якої миті заблокувати колеса й зупинити коляску. Краще, якщо вони активуватимуться безпосередньо на ручці.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук