Чим макбуки кращі за ноутбуки інших брендів


Опубліковано 23 Грудень 2023 о 18:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Оглядові статті >  Чим макбуки кращі за ноутбуки інших брендів


Чим макбуки кращі за ноутбуки інших брендів

Photo: allo.ua


MacBook – популярна лінійка компактних лептопів від американського техногіганта Apple. Крім компактних габаритів, їхньою відмінністю є фірмова «операційка» macOS, на якій працюють всі моделі. Бренд випускає дві паралельні серії в рамках «родини» – Pro та Air. Перша переважно орієнтована на продуктивність, а друга - на автономність та портативність. У цій статті ми розповімо про сфери застосування цих девайсів та їх переваги перед іншими представленими на ринку моделями.


Для яких цілей підійде MacBook


Завдяки можливостям апаратної складової та набору програмних інструментів макбуки користуються популярністю серед дизайнерів графіки, художників, відеомонтажерів (macOS має просунуту програму для редагування відео Final Cut). Також ці пристрої підійдуть діловим людям, що часто подорожують, яким доводиться працювати з текстовими документами і таблицями, переглядати сайти, спілкуватися по відеозв'язку. Можуть використовуватися як зручний робочий інструмент маркетологами, журналістами, SEO-фахівцями, блогерами.


Виняткова оптимізація


Інженери команди Apple приділяють багато уваги оптимізації софту під характеристики апаратних компонентів. Це забезпечує кращу швидкодію та енергоефективність макбуків. До того ж розробникам програм набагато простіше адаптувати код під кілька лептопів Епл, ніж під сотні аналогічних пристроїв на базі ОС Windows.


Продумана ергономіка


Усі моделі відрізняються компактною продуманою конструкцією. Вони оснащені «чуйною» клавіатурою та тачпадом з просунутою технологією Force Touch, що реагує на силу натискання. Миттєве розблокування виконується за допомогою вбудованого дактилоскопічного датчика Touch ID, макбук надійно захищений від несанкціонованого доступу до особистого віртуального простору.


Чудова автономність


Завдяки характеристикам вбудованого акумулятора та енергоефективності заліза макбуки в середньому довше тримають заряд у порівнянні з лептопами від інших виробників. Для останніх версій 10–11 годин автономної роботи не є проблемою, тоді як більшість аналогів, що конкурують, не витримують і 6 годин.


Можливості "кастомізації"


Замінювати апаратні компоненти в макбуку не можна, проте є можливість «зібрати» пристрій із потрібною «начинкою» у конструкторі на офіційному сайті Apple. Ремонт "нутрощів" пристроїв лінійки MacBook обійдеться дорожче, але при цьому вони набагато рідше виходять з ладу і служать довше.


ПЗ та сумісність


macOS - операційна система закритого типу, встановлювати програми від сторонніх розробників на неї не вдасться. Водночас вона гарантує вищий рівень захисту від шкідливих програм та хакерських атак. Програмні інструменти ОС забезпечують повноцінну сумісність коїться з іншими девайсами «яблучної» екосистеми.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук