ТОП правил безпечного використання навушників для дітей та дорослих


Опубліковано 19 Січень 2024 о 17:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Оглядові статті >  ТОП правил безпечного використання навушників для дітей та дорослих


ТОП правил безпечного використання навушників для дітей та дорослих

Photo: ctrs.com.ua


Музика дарує нам багато можливостей. Якщо ви полюбляєте відвідувати тренування в фітнес-клубі, енергійні треки приносять бадьорість. Під час відпочинку ми можемо увімкнути спокійні пісні, щоб краще розслабитися. Бездротові навушники – це засіб для прослуховування музики, не заважаючи тим, хто навколо. Цей компактний та функціональний гаджет прийшовся до душі як дорослим, так і дітям.


Але є один мінус. Лікарі стурбовані тим, що люди часто слухають музику в навушниках занадто голосно. А це згодом призводить до проблем зі слухом.


Тому, якщо ви купили бездротові навушники, представлені в широкому асортименті за посиланням https://www.ctrs.com.ua/ru/naushniki/, необхідно дотримуватися певних правил безпеки. Що найголовніше, батьки мають стежити за тим, аби їхні діти не псували собі слух, слухаючи голосну музику в навушниках.


Правило перше: купуємо правильні навушники


Завдяки тому, що популярність бездротових навушників вкладок стрімко зростає, а передовсім AirPods від Apple, у продажу з’явилося багато підробок. Купувати їх небезпечно з низки причин:

  • марні витрати коштів – ви отримуєте підробку під виглядом оригіналу;
  • низька якість матеріалів, що контактують з тканинами вушної раковини, як результат – можливі подразнення та алергії;
  • високий рівень гучності, що перевищує безпечний поріг;
  • сторонні шуми, що заважають насолоджуватися музикою в усій повноті.

Отже, краще купувати бездротові навушники від перевірених брендів: Apple AirPods, Samsung Galaxy Buds, JBL, Sony, Xiaomi тощо. Відомі виробники дотримуються стандартів і встановлюють обмеження максимальної гучності.


Правило друге: 60% від максимальної гучності


Коли починає звучати улюблений хіт, рука так і тягнеться збільшити гучність до максимуму. А прості дослідження свідчать, що звук на рівні 70 дБ протягом тривалого часу вже починає шкодити здоров’ю. Сьогодні ж, якщо ви підписані на платні музичні сервіси, можна створювати нескінченні плейлисти з пісень, від яких фанатієте. Зрозуміло, що тривале прослуховування на максимумі призводить до невтішних наслідків.

Щоб уникнути серйозних проблем, лікарі радять вмикати навушники лише на 60 відсотків від максимальної гучності. А ще кращий варіант – купити бездротову колонку, адже вона не так шкодить слуху.



Photo: ctrs.com.ua


Правило третє: обмежуйте час прослуховування


Лікарі радять дотримуватися принципу 60 на 60. Тобто, ви слухаєте музику на 60 відсотках від максимальної потужності не довше 60 хвилин. Після години безперервного звучання варто робити перерви, аби ваші вуха, барабанні перетинки та голова відпочили від голосних звуків в навушниках.


Додаткові поради


Пропонуємо ще декілька рекомендацій, які допоможуть вам отримувати насолоду від власного захоплення музикою в бездротових навушниках без шкоди:

  • не встромляйте вакуумні вкладки глибоко у вушний канал;
  • регулярно дезінфікуйте силіконові амбушури;
  • використовуйте зубну щітку або спеціальний інструмент для чищення навушників;
  • перевіряйте слух щороку, відвідуйте свого лікаря для своєчасного уникнення можливих проблем.

Прислуховуватися до цих порад варто як дорослим, так і дітям. Дотримуючись їх, ви гарантовано захищаєте себе від погіршення або повної втрати слуху.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук