Програма для 3Д-моделювання: яку вибрати дитині?


Опубліковано 31 Січень 2024 о 09:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Освіта >  Програма для 3Д-моделювання: яку вибрати дитині?


Програма для 3Д-моделювання: яку вибрати дитині?

Photo: freepik.com


Сучасні мультфільми, фільми та ігри не можна уявити без дивовижних 3D-технологій. Вони використовуються в дизайні інтер'єрів, будівництві, архітектурі, медицині та інших галузях. Якщо ваша дитина зацікавилася 3D-графікою, то настав час шукати зручні програми для моделювання. Розповідаємо про них у статті.


Навіщо потрібен Blender 3D?


Це безкоштовна програма для 3D-моделювання із вражаючим функціоналом. Вона оптимально підходить для користувачів-початківців. Що можна робити у Blender? Спектр можливостей широкий:

  • об'ємне моделювання;
  • рендеринг;
  • текстурування;
  • створення анімації та відеоігор.

Щоправда, дитині потрібно буде багато часу приділити вивченню основ Blender. Для чого потрібно самостійно шукати підручники та відеоуроки. Але є й ефективніший шлях знайомства дитини з Blender. З чого почати краще підкажуть професійні ментори. Саме такі викладають у Комп'ютерній школі Hillel.


Сміливо записуйтесь на курси 3D моделювання для дітей. Після них дитина навчиться легко реалізовувати свої ідеї у віртуальному просторі.


Враховуйте, що 3D-творчістю найпростіше займатися на потужному комп'ютері. Наприклад, рекомендовані системні вимоги Blender – відеокарта з 8 Гб, 32 Гб «оперативки» та 8-ми ядерний процесор.



3D SolidWorks: плюси та мінуси


3D SolidWorks – програма для моделювання жорстких тіл. У неї такі переваги:

  • інтегрованість та універсальність;
  • широкі можливості SolidWorks у моделюванні (параметричне моделювання на основі реальних моделей, пакет з фізичними симуляціями процесів та інше);
  • вбудовані засоби для аналізу та симуляції.

До мінусів можна віднести:

  • вартість ліцензії;
  • обмежена сумісність з іншим ПЗ;
  • найвищі системні вимоги SolidWorks. Як працювати із таким софтом? Купувати продуктивний ПК з 16-ядерним процесором та 64 ГБ «оперативки».

Через таке поєднання плюсів і мінусів 3D SolidWorks більше підходить для проектування в машинобудуванні, інженерній та дизайнерській сферах, а не для 3D-користувачів-початківців.


Програма Tinkercad: що це та як користуватися дітям


Tinkercad – це браузерна програма для знайомства із 3D-моделюванням. Веб-додаток відрізняється інтуїтивно зрозумілим та барвистим інтерфейсом, що дозволяє моделювати об'єкти шляхом комбінування готових геометричних форм. 3D-моделювання Tinkercad використовується переважно в освітніх програмах для дітей.

Для роботи в програмі потрібно зареєструватися на сайті Tinkercad. Там же можна знайти багато навчальних відео з простими та зрозумілими прикладами. Софт допоможе дитині зацікавитися світом 3D-моделювання, надихнути на здобуття нових знань у цій сфері. Можливо, після цього молодому обдаруванню будуть цікаві веб-технології. У цьому випадку його варто записати на курси створення сайтів для дітей. Там доступно та зрозуміло розкажуть про основні принципи дизайну веб-сторінок, вивчать основи HTML, CSS та Python.

За матеріалами: https://ithillel.ua/





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук