Інтерактивні дошки: як покращити уроки у школі


Опубліковано 18 Березень 2024 о 18:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Оглядові статті >  Інтерактивні дошки: як покращити уроки у школі


Інтерактивні дошки: як покращити уроки у школі

Photo: Freepik


Освіта не стоїть на місці, вона має змінюватися разом з часом і бажано встигати за стрімким розвитком світу та сучасних дітей. Щоб діти гарно засвоювали матеріал сьогодні, уроки точно не мають бути схожими на ті, що проводилися 10-20 років назад.


Хочете вдосконалити уроки та зробити їх цікавими? Вихід - інтерактивна дошка для школи, яка моментально перетворить викладання на незабутній досвід.


Що таке інтерактивна дошка


Інтерактивна дошка – це мультимедійний пристрій, який здатен перетворити будь-який урок на цікаву пригоду. Дошки мають безліч корисних функцій, які допомагають викладачам привертати увагу дітей та утримувати її за рахунок інтерактивного викладання.

Тепер можна забути про нудні уроки, де діти тільки і роблять, що пишуть конспекти. Інтерактивні дошки дозволяють створити динамічне навчальне середовище, де кожен уважно слідкує за тим, що відбувається в класі.


До речі, великий вибір інтерактивних дошок можна знайти на сайті https://tech-pro.com.ua/catalog/stoyki/, де представлені дошки на різний бюджет.


Переваги інтерактивних дошок



Photo: Freepik


Основна перевага інтерактивної дошки – це візуалізація матеріалу. Якщо раніше учням доводилося все сприймати на слух, то тепер вони можуть не лише бачити презентацію, а й дивитися відео або прослуховувати аудіо-файли.


Вчителі можуть:

  • додавати в презентацію аудіо- та відеоматеріали,
  • додавати карти, діаграми або графіки,
  • користуватися інтернетом під час заняття,
  • додавати в презентацію позначки та примітки під час навчання,
  • записувати уроки разом з позначками та виправленнями.


Наприклад, на уроці математики діти можуть додавати відповіді на вирішенні задачі, а на уроках української мови можна виправляти помилки в тексті. За допомогою дошки можна проводити віртуальні екскурсії. Наприклад, екскурсії в музеї на уроках історії або мистецтва. Або ж екскурсії по вулицях відомих міст на уроках географії.

Діти можуть презентувати на дошках свої проєкти, презентації або виступи. Також за допомогою інтерактивних дошок можна проводити тести, вікторини, ігри та реалізовувати групові проєкти.

Варто зазначити, що на даний момент вже існує безліч додатків і ресурсів, які допомагають ефективно використовувати інтерактивні дошки в навчанні та роботі.


Використання інтерактивних дошок під час уроків в школах має масу переваг. Вони не лише роблять урок цікавішим, а й озброюють учнів цінними навичками цифрової грамотності та технологічними знаннями.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук