Топ-10 найкращих настільних ігор для сімейних посиденьок


Опубліковано 26 Березень 2024 о 12:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Лайфхаки для батьків >  Топ-10 найкращих настільних ігор для сімейних посиденьок


Топ-10 найкращих настільних ігор для сімейних посиденьок

Photo: rozetka.com.ua


Зібратися сім'єю за цікавою настільною грою — один із найкращих варіантів проведення часу. Захоплюючі розваги для компанії здатні зробити вечір приємнішим, а кожен член сім'ї зможе залучитися до процесу. Для сімейних вечорів гру можна вибрати з багатьох популярних варіантів.


Наприклад, Дженга - справжня класика, що підходить для будь-якого віку та кількості учасників. При цьому вона проста та захоплююча, здатна швидко затягнути кожного.


Але на цьому можливі варіанти настільних ігор для сімейних вечорів не закінчуються.


Найкращі настільні ігри для приємного сімейного вечора


Підходяща настільна гра для всієї родини — це та, яка підходить за настроєм, перевагами та кількістю учасників. Ми зібрали десять оптимальних варіантів.

№ 1: Монополія

Кращий спосіб проведення часу для розвитку комерційного мислення та аналітичних здібностей. Розрахована на компанію із 2–4 осіб. Вік: 8+.

№ 2: Уно

Проста та зрозуміла настілка. Відмінно підходить для подорожей, оскільки її можна взяти з собою та розважатися у транспорті, на привалах та в будь-якому іншому місці. Може брати участь від 2 до 10 осіб. Вік учасників: 7+.

№ 3: Аліас

Командна настілка для сімейного вечора. Дозволяє розвинути нестандартне мислення, оскільки тут треба пояснювати загадані слова, не називаючи їх прямо. Кількість гравців – від 2 до 8 осіб. Вік учасників: 10+.

№ 4: Дженга

Класичний варіант, що практично не має обмежень за віком. Головне завдання - виловчитися так, щоб витягнути брусок, не зруйнувавши вежу. Вік учасників: 6+. Кількість гравців: 2+.

№ 5: Гноми-шкідники

Гра, у якій учасники шляху до скарбу зіштовхуються з різними завданнями і перешкодами, створюваними шкідниками. Вона розвиває стратегічне мислення та здатність адаптуватися до змінних умов. Підходить для компанії з 3-10 гравців віком від 8 років.

№ 6: Мафія

Настілка підходить тим, хто любить непередбачуваність. Брати участь має мінімум 7 гравців (максимум 16). Вікові обмеження: 6+.

№ 7: Імаджинаріум

Цікава розвага у сфері асоціативних ігор, оскільки над створенням картинок працювали креативні дизайнери. Грати у неї можна з 12 років. Кількість людей: від 4 до 7

№ 8: Вибухові кошенята

Це настілка на кшталт Уно, але тут використовуються інші персонажі. Обмеження віком: 10+. Участь може брати від 2 до 5 людей.

№ 9: Каркасон

Заснована на дослідженні та завоюванні територій. Вікові рамки: 7+. Кількість осіб: 2-5.

№ 10: Правда або дія

Краще підходить для пар або компанії друзів. Є кілька варіацій для різного віку, які відрізняються контекстом завдань.

Найважливіше в настільних іграх - спілкування та веселощі всієї родини. Під час вибору відповідної настілки, щоб створити приємну атмосферу та подарувати радість усім членам сімейства, неодмінно варто враховувати вік та кількість учасників. Не варто боятися експериментів, пробуйте нові ігри, щоб подарувати собі та членам сім'ї емоції та враження.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук