Від біговелів до кікбордів: розбираємося з класифікацією дитячих самокатів


Опубліковано 26 Березень 2024 о 16:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Оглядові статті >  Від біговелів до кікбордів: розбираємося з класифікацією дитячих самокатів


Від біговелів до кікбордів: розбираємося з класифікацією дитячих самокатів

Photo: allo.ua


«Аніж півдня сидіти в смартфоні, нехай краще більше рухається» — приблизно таким аргументом керуються батьки, вибираючи в подарунок своїй дитині самокат. Такий двоколісний транспортний засіб, окрім фізичної активності, розвиває координацію та почуття рівноваги — якості, які дуже корисні для будь-кого.


Але перш ніж почати вибирати самокати в інтернет-магазині, треба ознайомитися з їхньою класифікацією. Це допоможе придбати модель, яка повною мірою відповідатиме запитам дитини. 


Класифікація дитячих самокатів за сферою використання


Залежно від способу використання та особливостей конструкції, розрізняють такі різновиди самокатів.

Міські

Найпопулярніший тип двоколісних транспортних засобів, конструкція яких передбачає комфортне пересування рівною поверхнею. Зазвичай це моделі невеликої ваги та з компактними габаритами, які до того ж можна зменшити, якщо вибрати самокат, що може складатися. Є сенс купити модель з більшими колесами, якщо стан доріг у районі переважного пересування далекий від ідеального.

Біговели

Варіант для дошкільнят. Такий засіб пересування виглядає як симбіоз самоката та триколісного велосипеда, тільки без педалей. Біговели достатньо стійкі на дорозі, що важливо з точки зору запобігання травматизму, та можуть комплектуватися ручкою для батьків. Навчитися їздити на біговелі дуже просто, навіть дитині, яка тільки-но навчилася ходити.

Кікборди

Цей різновид також розрахований на дітей меншого віку. Він триколісний, до того ж два колеса розташовані спереду. Керувати кікбородом потрібно не кермом, а нахилом тіла. Така конструкція теж дуже стійка і є ідеальною для навчання, перш ніж перейти на класичні самокати.

Трюкові

Моделі, за допомогою яких можна не тільки їздити, але й виконувати різноманітні складні елементи або трюки.


Класифікація за віком дитини


Більш умовний розподіл, але його специфіку теж потрібно враховувати:

  1. Самокати для дітлахів до 3 років зазвичай мають чотири колеса. Це дає змогу швидко та безпечно навчитися тримати баланс. Напочатку — з батьківською допомогою, звісно.
  2. Якщо ваш малюк уже перетнув вік яслів, саме час пересідати на триколісний варіант. Це може бути як кікборд, так і класичний варіант із двома колесами ззаду.
  3. Самокат для 7–9-річних дітей має бути двоколісним. Якщо до цього дитина їздила на триколісній моделі, їй буде значно легше опанувати новий різновид. Новачкам доведеться вчитися тримати баланс, але в цьому віці зазвичай координація в дітей уже доволі розвинена.
  4. Для дітлахів старшої вікової групи варто вибирати більш швидкісні моделі або навіть трюкові, якщо в дитини є відповідні таланти та зацікавленість.

 

Сподіваємося, що ця інформація буде корисною для батьків та допоможе зробити правильний та вдалий вибір дитячого самоката.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук