Вибираємо кондиціонер: від чого залежить ціна кліматичної техніки


Опубліковано 05 Липень 2024 о 13:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Оглядові статті >  Вибираємо кондиціонер: від чого залежить ціна кліматичної техніки


Вибираємо кондиціонер: від чого залежить ціна кліматичної техніки

 Photo: allo.ua


Недорогі і топові спліт-системи однаково доступні для сучасних споживачів. Їх випускають різні бренди. Вони кардинально різняться візуальними характеристиками і функціональними можливостями. Головне визначитися з особистими уподобаннями і бюджетом на покупку. Багато користувачів при виборі спліт-системи не хочуть бездумно переплачувати. Вони прагнуть замовити модель з оптимальними характеристиками для достатнього рівня комфорту. 


Ключові параметри, що впливають на ціну кондиціонера


Вибираючи відповідну спліт-систему, потрібно обов'язково враховувати ті особливості, які впливають на ціноутворення. Розібратися можна просто і швидко без сторонньої допомоги, якщо порівняти параметри декількох пристроїв. Як правило ціна кондиціонера залежить від таких показників:

  1. охоплюваний обсяг повітря;
  2. наявність/відсутність інверторного компресора;
  3. можливість нагрівання повітря.

Істотно впливають на вартість кондиціонера і додаткові можливості. Виробники пропонують різні опції. Важливо замовити пристрій з тими характеристиками, які дійсно необхідні — покращують ефективність обладнання або підвищують комфорт у процесі його використання.


Як вибрати кліматичну техніку і не переплатити


Раціональний підхід при купівлі кондиціонера передбачає об'єктивну оцінку його ключових параметрів. Якщо немає бажання переплачувати, доведеться:

  1. Подбати про чітку відповідність моделі квадратурі приміщення. Не потрібно володіти спеціальними знаннями, щоб швидко зорієнтуватися за цим параметром. Досить враховувати стандартні значення, які рекомендують фахівці. Кондиціонер з потужністю 7000 BTU розрахований на 20 м², 12000 BTU на 35 м², 24 000 BTU на 70 м², 36 000 BTU на 100 м².
  2. Відмовитися від запасу потужності. У цьому випадку важливий розумний підхід. Якщо в приміщенні працює піч або вікна виходять на сонячну сторону, то кондиціонер із запасом потужності просто необхідний. Інакше обладнання буде весь час працювати на межі можливостей і швидше вийде з ладу. Однак безпідставно купувати пристрій із потужністю, що істотно перевищує розрахункове значення, теж не варто.
  3. Вибрати модель з корисними опціями. Деякі функції сучасних кондиціонерів стали обов'язковими — купувати кліматичну техніку без них просто безглуздо. До таких належать: нагрівання, осушення, фільтрація повітря, автоматичний, нічний і режим вентиляції, управління потоками, таймер.

Наявність цих можливостей перетворює кондиціонер на багатофункціональний пристрій. Однак усі вони дуже корисні, оскільки дають змогу створювати комфортний мікроклімат у приміщеннях. Вибрати оптимальну кліматичну систему без переплати досить просто. Головне подбати про наявність ключових параметрів, завдяки яким вона забезпечує достатній рівень комфорту, враховуючи, що інновації завжди сильно підвищують її вартість.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук