Порятунок від літньої спеки – швидкі десерти з морозивом!
Опубліковано 18 Липень 2024 о 15:00
Блог Діти в місті Кривий Ріг > Лайфхаки для батьків > Порятунок від літньої спеки – швидкі десерти з морозивом!
Photo: ТМ Ласунка
Морозиво – це не лише чудовий спосіб смачно охолодитись, а й універсальний інгредієнт, який можна використовувати для створення смачних десертів у найкоротші терміни. Пропонуємо вам декілька простих рецептів, що швидко й легко можна приготувати вдома.
Шоколадний фліп з морозивом
Інгредієнти:
- шоколадне морозиво – 150 г
- молоко – 100 мл
- арахісове масло – 30 г
- какао-порошок – 10 г
- шоколад для подачі
- сіль (за бажанням)
Рецепт приготування:
- У блендері до однорідності змішайте морозиво, молоко, арахісове масло, какао-порошок та дрібку солі.
- Перелийте в високу склянку.
- Прикрасьте тертим шоколадом та, за бажанням, додайте ще трохи арахісового масла зверху.
- Подавайте з соломинкою.
Морозиво з запеченими яблуками
Інгредієнти:
- яблука – 2 шт.
- ванільне морозиво ТМ «Ласунка» – 200 г
- кориця – 1 ч. ложка
- цукор – 30 г
- горіхи (волоські або грецькі) – 30 г
Рецепт приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C. Яблука почистіть, наріжте на половинки та видаліть серцевину.
- Посипте яблука цукром та корицею, запікайте протягом 20 хвилин. Примітка: за бажанням можна замінити яблука на персики та запікати 15 хвилин замість 20.
- Подавайте яблука з кулькою ванільного морозива, посипавши подрібненими горіхами.
Морозиво та печені банани
Інгредієнти:
- банани – 2 шт.
- мед – 30 г
- кокосова стружка – 30 г
- ванільне морозиво ТМ «Ласунка» – 200 г
Рецепт приготування:
- Банани нарізати вздовж на тонкі слайси.
- Розігрійте пательню на середньому вогні. Обсмажте банани до золотистого кольору з усіх боків.
- Коли вони будуть майже готові, полийте медом.
- Подавайте з кулькою ванільного морозива, посипавши кокосовою стружкою.
Морозиво з чіа-пудингом
Інгредієнти:
- насіння чіа – 30 г
- молоко – 200 мл
- мед – 20 г
- кокосове морозиво – 150 г
- свіжі ягоди (малина, чорниця) – для подачі
Рецепт приготування:
- Змішайте насіння чіа з молоком та медом. Залиште на 30 хвилин.
- Розкладіть чіа-пудинг у порційні склянки, зверху викладіть кульку кокосового морозива.
- Прикрасьте свіжими ягодами та подавайте.
Коли спека б’є усі температурні рекорди, купити морозиво – це майже щоденна аксіома. А завдяки цим простим рецептам, десерти з морозивом виходять не лише швидкими у приготуванні, а й різноманітними та цікавими на смак!