Три безалкогольні коктейлі на літо


Опубліковано 26 Липень 2024 о 16:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Харчування >  Три безалкогольні коктейлі на літо


Три безалкогольні коктейлі на літо

Photo: maudau.com.ua


Літо – це час відпочинку, запальних вечірок та приємного спілкування з друзями. Незважаючи на те, що відбувається в країні, не можна повністю відмовлятися від цих маленьких радощів. Якісний відпочинок допомагає відновлювати фізичні сили та душевну рівновагу. І, звичайно ж, літо асоціюється із смачними напоями. Необов'язково алкогольними. Є багато рецептів безалкогольних коктейлів, які допоможуть вгамувати спрагу і порадують яскравим смаком. Тим більше, що їх легко готувати вдома.


Холодний фруктовий чай


Для приготування напою можна використовувати практично будь-які фрукти або ягоди, які зараз вам доступні. Наприклад розглянемо приготування освіжаючого коктейлю з персиками. Потрібні інгредієнти:

  1. чорний чай для заварювання – 15 г;
  2. персики - 3 шт.;
  3. персиковий сік - 200 мл;
  4. окріп для заварювання чаю - 1 л;
  5. холодна очищена вода - 200 мл;
  6. цукор до смаку;
  7. м'ята, лайм, крига для подачі.


Цей коктейль готувати дуже легко. А купівля інгредієнтів для нього не вимагатиме великих витрат. Якщо порахувати, скілько коштує сік Річ, сезонні фрукти та м'ята, то ціна однієї порції не перевищить 15 гривень.


Заваріть чай, дайте охолонути напою. У цей час із двох персиків, соку та цукру зваріть сироп. Протріть його через сито, щоб зробити смак більш насиченим. Змішайте холодний чай із охолодженим сиропом. Подавайте з льодом, м'ятою та шматочками персика.


Мохіто


Цей коктейль можна назвати класикою спекотного літа. Для приготування візьміть:

  1. 10–12 листків м'яти (можна використати сушену);
  2. цукор - 1 ч.л;
  3. лайм - половинка;
  4. тонік або газована вода – 1 л;
  5. лід для подачі.

М'яту та лайм, порізаний шматочками, розтерти у ступці. Масу пересипати в шейкер, досипати кригу і ретельно перемішати. Суміш льоду та м'яти розсипати по склянках, долити газованою водою до верху, прикрасити м'ятою. Найкраще для приготування коктейлю Мохіто використовувати напої Sprite або Schweppes.


Кавуново-цитрусовий напій


Освіжаючий сезонний коктейль, який обов'язково варто скуштувати цього літа. Візьміть по одному великому апельсину та лимону, видавіть із них сік. 1 кг кавунової м'якоті без кісточок перетворите на пюре блендером, змішайте з цитрусовим соком. Дайте охолонути.


Подавати напій потрібно в холодному вигляді із кубиками льоду. Особливо гарно він виглядає у високих келихах. Замовити відповідний посуд для літніх коктейлів можна в маркеті корисних штук МАУДАУ.


Молочно-полуничний коктейль


Ще один класичний рецепт. Для приготування візьміть:

  1. 500 мл молока;
  2. 300 г вершкового пломбіру;
  3. 200 г полуниці або іншої ягоди до смаку.

Перетворіть ягоди на пюре. У чашу блендера помістіть всі компоненти, ретельно перемішайте і одразу подавайте до столу. За бажання готовий коктейль, вже розлитий по склянках, можна прикрасити збитими вершками або шматочками ягід.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук