Як вибрати генератор енергії: корисні поради


Опубліковано 23 Вересень 2024 о 14:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Лайфхаки для батьків >  Як вибрати генератор енергії: корисні поради


Як вибрати генератор енергії: корисні поради

Photo: allo.ua


Віднедавна купівля генератора перетворилася з розкоші на необхідність. Станцію для автономного живлення побутових приладів купують, зокрема, для приватних будинків, заміських котеджів і навіть квартир — наприклад, якщо вони мають окремий вихід у двір або балкон, який добре провітрюється. У статті розповідаємо, на які критерії звернути увагу під час купівлі пристрою, щоб він прослужив довгі роки та не обійшовся занадто дорого. 


Напруга, що видається


Виділяють три основні варіанти:

  1. Найпоширеніший — однофазний електричний генератор в Кривому Розі, який генерує 220 В. З його допомогою можна живити будь-які побутові прилади: від холодильників до телевізорів.
  2. Трифазні моделі. Видають струм у 380 В, і зазвичай використовуються в промислових цілях, наприклад, для живлення заводських верстатів або спецобладнання.
  3. Подвійні генератори. Пропонують обидва види напруги, залежно від обраного робочого режиму, і зручні для регулярної експлуатації у виробничих потребах.


    Рівень потужності


    Що вищий показник, тим більше периферійних пристроїв за один раз здатен увімкнути електрогенератор. Зі зростанням потужності також збільшується ціна пристрою і витрата пального. Для побутових потреб зазвичай купують моделі на 1000–5000 Вт. Варіанти потужністю до 8000 Вт актуальні під час регулярної експлуатації, наприклад, малим бізнесом (кав'ярні, заправки, спортивні студії). Потужніші пристрої купують для промисловості.


    Тип пального


    Більшість сучасних генераторів працює на бензині, завдяки чому пристрої виділяють мінімум шкідливих вихлопів в атмосферу, помірно шумлять і недорого обходяться в обслуговуванні. Найпотужніші моделі зазвичай заправляють дизелем, для якого потрібне хороше повітровідведення, а також спеціальний шумоізоляційний кожух. Рідше зустрічаються пристрої на газу або з комбінованим типом пального.


    Тип запуску


    Недорогі генератори заводяться вручну, із залученням м'язової сили користувача, що вимагає певної вправності. Простішими в експлуатації виявляються моделі з електростартером із магазину АЛЛО у Кривому Розі, для ввімкнення яких досить натиснути одну кнопку. Найдорожчі варіанти можуть також підтримувати дистанційне керування.


    Додаткові особливості


    Також під час вибору електрогенератора слід уточнити такі моменти:

    1. матеріал корпуса — важкий, але довговічний метал, доступний за ціною пластик або комбінований варіант (оптимально);
    2. тривалість роботи на одному запасі пального, що безпосередньо залежить від рівня потужності та літражу бака для пального;
    3. витрата пального, яка коливається від кількох сотень грамів на годину в малопотужних пристроях до кількох літрів у варіантах промислового типу;
    4. корисні дрібниці на кшталт індикатора рівня палива, можливості встановлення таймера на роботу або стабілізатора напруги.

    Тепер ви знаєте все, що потрібно, про генератори. Бажаємо вдалої купівлі!





    Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


    Пошук