Як провести осінні канікули з дитиною: креативні ідеї для батьків


Опубліковано 17 Жовтень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Кривий Ріг >  Різне >  Як провести осінні канікули з дитиною: креативні ідеї для батьків


Як провести осінні канікули з дитиною: креативні ідеї для батьків

Photo: Freepik


Осінні канікули – це фантастична можливість для того, щоб якісно та весело провести час разом з сім’єю. Відповідно до рекомендацій освітнього відомства, цього року осінні канікули у школах відбудуться з 28 жовтня по 3 листопада.

Втім, в деяких областях вирішили відмовитися від канікул. Так, у Кропивницькому діти навчатимуться до 13 грудня, після чого відпочиватимуть цілий місяць. Частково скасували осінні канікули в громадах Полтавщини. В інших містах планують стандартні канікули, як і рекомендувало Міністерство освіти.

«Діти в місті» зібрали для вас круті ідеї, які допоможуть запам’ятати ці осінні канікули.


Досліджуйте природу разом


Останні роки в Україні прекрасна тепла осінь без сильних опадів, яка дозволяє насолодитися красою природи. Влаштуйте похід в парк або в ліс, щоб поспостерігати за різнобарвним листям, зібрати дари природи та обговорити, як природа готується до зими. Обирайте місця, де багато дерев, і де можна по-справжньому насолодитися всіма фарбами осені.

Також можна відвідати тематичні ферми та парки розваг, де восени влаштовують тематичні заходи з конкурсами, ярмарками та осінніми фотозонами.


Зверніть увагу на нашу статтю: Осінні табори для дітей в Україні 2024


Дитячі табори


Якщо ви працюєте і у вас немає можливості розважати дитину на осінніх канікулах, за вас це можуть зробити інші. Обирайте дитячий табір за інтересами вашої дитини та будьте спокійні за її дозвілля. Більшість дитячих таборів пропонують цікавезні програми, де діти не лише відпочивають, а й дізнаються багато нового. Ви можете обрати денний табір у вашому місті або відправити дитину в табір у Карпатах.


Осіння творчість



Photo: Freepik


Осінь дарує нам багато вражень та краси. Якщо ваша дитина полюбляє займатися рукоділлям, можете присвятити час творчості. Створюйте колажі з листя, розмальовуйте гарбузи або підготуйте для фотосесії осінні вінки.


Читайте також: Осінні поробки: добірка креативних ідей для дитячої творчості


Відсвяткуйте Геловін


Цього року осінні канікули припадають на відоме і обожнюване дітьми свято Геловін. Обов’язково відсвяткуйте та відвідайте тематичні дитячі заходи. Не зайвим буде влаштувати кіно вечір, переглянувши фільми жахів. Це чудовий спосіб відпочити, посміятися та створити приємні спогади.



Photo: Freepik


Готуйте разом


Осінь асоціюється з запашними стравами та смачною випічкою. Обов’язково виділіть день, щоб приготувати з дитиною сезонні ласощі, такі як яблучний пиріг, булочкиз корицею або запечений гарбуз з цукром. Ви не лише корисно проведете час, а також навчите вашу дитину готувати щось смачненьке.


Приділіть час читанню


Канікули – це час для відпочинку, але варто обрати хоча б одну цікаву книжку, яку дитина прочитає протягом цього тижня. Ви можете обрати одну книжку, яку читатиме вся родина, а в кінці тижня обговорить її на сімейному книжковому клубі. Для такого заходу підійдуть книжки, які люблять як діти, так і дорослі. Наприклад, «Гаррі Поттер» або «Маленький принц».


Вам може стати в нагоді наша стаття: Найкращі розваги в приміщенні для дощових днів






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук